Bekas Pengerusi Puak Mashpee Wampanoag Disabitkan Atas Tuduhan Rasuah, Rasuah
Toto

Bekas Pengerusi Puak Mashpee Wampanoag Disabitkan Atas Tuduhan Rasuah, Rasuah

Cedric Cromwell telah memalukan dirinya dan Puak Mashpee Wampanoag Massachusetts. Bekas pengerusi puak itu disabitkan oleh mahkamah Live SGP Prize persekutuan atas tuduhan pemerasan dan rasuah. Hukuman akan berlangsung pada September ini. Semasa berkhidmat, Cromwell meminta sebuah syarikat seni bina untuk sogokan $60,000 yang mana pemilik Arkitek RGB David DeQuattro bersetuju, dan akibatnya, dia juga telah disabitkan dengan tuduhan rasuah.

Menyalahgunakan Kedudukannya untuk Keuntungan Peribadi
Pertukaran itu berlaku sekitar masa suku itu mengontrak syarikat itu untuk Kasino Cahaya Pertamanya di Taunton. Cromwell didakwa atas tuduhan rasuah pada awal tahun lalu. Walaupun dia telah dibebaskan daripada beberapa pertuduhan asal, dia masih menerima wang tunai $10,000 daripada firma itu dan menerima sistem gim di rumah sebagai hadiah. Dia juga dilayan dengan lawatan dan menginap di sebuah hotel di Boston.

Cromwell tahu bahawa dia mempunyai leverage dengan RGB kerana kontrak $5 juta syarikat itu yang mempunyai klausa penamatan terbuka. Ini membolehkan puak itu melakukan sesuka hati, tetapi yang lebih penting – ia membantu Cromwell melakukan pemerasan. Cromwell mengambil kuasa yang baru ditemui ini dengan penuh semangat. Sistem gim asal dia dihantar adalah terpakai, yang, menurut pemfailan mahkamah, membuatnya marah dan dia menuntut set syarat pudina.

Mengulas mengenai kes itu, Joseph Bonavolonta dari pejabat FBI di Boston mengecam tindakan Cromwell dan mengatakan bahawa mereka mencemarkan nama baik puak itu. Sebahagian daripada pembelaan DeQuattro adalah live data hk berdasarkan fakta bahawa tiada rasuah sebenar berlaku, sebaliknya dia menyumbang kepada kempen dan aspirasi politik Cromwell.

Sumbangan Politik untuk Kempen Yang Tidak Pernah Berlaku
Bagaimanapun, selepas siasatan yang lebih dekat, tiada bukti ditemui oleh pihak pendakwa bahawa Cromwell telah menggunakan mana-mana wang itu untuk membiayai sebarang projek politik. Sebaliknya, wang itu telah dibayar kepada One Nation Development, sebuah syarikat shell, dan tiada wang yang dimajukan kepada Cromwell digunakan untuk tujuan politik.

Cromwell juga terlibat dalam isu lain yang serupa kerana dia terlibat dengan Perkhidmatan Hasil Dalam Negeri lebih $176,000 dalam dakwaan pengelakan cukai. Kerosakan reputasi ini datang di atas laluan yang agak mencabar yang diambil oleh projek First Light. Perubahan remeh yang digubal oleh pentadbiran Trump mengecualikan tanah puak daripada amanah, dengan berkesan keluaran macau menghentikan semua percubaan untuk membina sebarang kemudahan berasaskan darat.

Sementara itu, perebutan kuasa dalaman puak itu turut membimbangkan, dengan pendahulu Cromwell, Glenn Marshall, akhirnya menghadapi tuduhan rasuah. Dia didapati terlibat dalam pelbagai aktiviti yang menyalahi undang-undang. Sama seperti Cromwell, dia mempunyai banyak kesalahan pada namanya, termasuk memalsukan penyata cukai, menggelapkan wang untuk kepentingan peribadi dan salah langkah jenayah yang lain.